Tulin just poikueen kanssa neuvolasta.  Aurinko paistaa siihen tahtiin, että mieli on ylöspäin väkiselläkin, silmä näkeväisempi eli kuka kumma täällä ei koskaan siivoa.

Kiire oiskin kun Veera tulee parin tunnin päästä ja salonki on romuläjä. Ei arkiaskareissa mitään ongelmaa, mutta kun tässä olisi näitä suuremman linjan hommia ja muuttoaskareita, eli verhojen silitystä ja asentelua ja huonekalujen siirtelyä ja muuta setvimistä. Illalla en näe tehdä mitään ja olen väsy. Päivällä on jompikumpi pipanoista hereillä ja ne tavalliset toimet päällä.

Ja se neuvola......Helmi on kasvanut LIIKAA, yhteensä 6cm kahdessa kuukaudessa ollen nyt 89cm. Nyt siis menemme labraan, jossa  otetaan verenkuvat, kilpirauhas- ja kasvuhormoonikokeet, ja jotain muuta päälle. Lääkäri lähettää tulokset Peijaksen sairaalaan, jossa ottavat kantaa tarvitaanko jatkotoimenpiteitä, vai katsellaanko vaan jonkin aikaa. Lie mikä pyrähdys. Olihan sillä viime kesänäkin ihmeellinen isontuminen, mutta kesä kasvattaa kaikkea, lapsiakin.

Helmen peppu sai lähetteen ihotautisairaalaan. Hyvä.Vihdoin. Kerpele.

Mun papruja ei löytynyt mistään tietysti, joten kun pojulla on 8kk:n tarkastus tarkastellaan tätäkin asiaa uuemman kerran. Voidaan sanoo, että joka asiaan menee vuosi.

Pikkupoika oli sitä mitä on, tomera ja vankka ja hyvin kasvanut ja jäntevä, ilman CP-suspensiota. Nii!

Helmi sai myös MPR-rokotteen.

Oisin heidän kanssaan kävellyt vaikka kuinka tuolla sulavan lumen seassa. Olen ihan joku muu nykyään. Katselen hiekkalaatikoitakin sillä silmällä.Voiko sinnekään sitten mennä kun lintuja on maailma täynnä.

Syötin kävelyreissulla Helmelle 70% suklaata, ja vein tyttelin sitten ostarin pullakopille, josta hänelle ostin voisilmäpullan ja juomaksi tuttelia. Vauva nukkui koko ajan, joten säästyi leivoksilta. Kyllä mä lapsille ruuat laitan ja vitamiinit asennan, nii. No virallisterveellisen mukaan näinkin voisi syödä siis osana muutoin tasapainoista ruokavaliota, ja ihan ilman varotuksiahan noita tuolla myydään. Silkkaa sokrua, ei ihme että kaikki on kohta daibeetikkoja. Jenkeissä alle kaksi vuotiaiden yleisimmin syömä VIHANNES (!!??) on RANSKANPERUNA. Sattuu. Siis silkkaa tärkkelystä, eli huonoa hiilaria ja rasvaa. Pitäis lailla kieltää.

Tumma suklaa on terveellistä. En kuitenkaan Helmelle tarjoillut sitä ranskalaiseen malliin punaviinillä, vaik sekin jotain suonta auttais.