Käytiin Helmen kanssa aamulla labrassa. Pelkäsin, että nälkäinen ja janoinen 12 tuntia ilman ravinteita pidetty tyttö olisi äreä ja yhteistyökyvytön, mutta kaikki menikin helposti. Ei itkenyt eikä vastustellut, oli vaan kiinnostunut kiristimestä, joka käteen laitettiin. Niinpä siinä samalla otettiin sitten munkin sokrukokeet.

Vein sitten Helmen taas kahville, eli maidolle ja Aleksanterileivokselle. Puolet söi Helmi, ja lopun puolen perään itki äiti. Mutta jätin sen lopun nätisti sinne.

R-kiskan myyjä totesi, että ootte sitten päässeet ihan tyttöjen kesken kylille. Hyvä muisti hänellä. En nyt niin usein siellä käy, mutta muutama sana silloin tällöin on vaihdettu.

Ostin kunnollisia pakasterasioita, oikein Orthexin. Luulinkin kalliimmiksi, mutta n.5kpl/pkt oli jotain 1,70. Innostuin eilen tekemään ruokaa pakkaseen, makaroonilaatikkoa, kalastiketta ja munakastiketta, joita kastikkeita sotkin perunaan ja riisiin. On siis valmiita soosseja vauveleille. Purkeista vaan uupui.

Aleksi on ollut kovassa kuumeessa, kävi eilen sairaslomaa hakemassa. Josko tervehtyy tulee lauantaina auttamaan mua tilausten teossa netistä (onks mulla rahaa....) Haluaa ruuaksi perunoita ja vaaleaa munakastiketta! No onnistuu. Siitä se lapsenakin tykkäs, ja itse tehdystä pinaattikeitosta kans. Aina kun siltä kysyi mitä haluat syödä oli vastaus reipas "penulaa ja kastitetta"!

Ostin vihdoin pata-pataa...kas kun olen koklannut leivän paistoa kattilassa...kyllä se kaurapuuro siinäkin limpuksi muuttuu....

Huomasin, että Ikean pitkä kenkälusikka on oivallinen este vetolaatikoiden auki saamisessa Helmelle. Just oikea pituus, joten kaikki keittiön laatikot pysyy nyt ainakin kiinni ja sen verran sain takaisin hermojanikin. Enää ne sata muuta kaappia kaikkialla ratkaistavana.

Njaah, laihduin muuten viime viikolla 1,6 kg. Joo. Tästä viikosta piti tehdä maidoton viikko, mutten ole ollut kurinalainen. Se saamarin laktoosi on myrkkyä. Ja kun on niin paljon helpompi kaataa siitä purkista suoraan mukiin kahvin sekaan (joka sekään ei aina ole kofeiinitonta) kuin lantrata kuohukermaa. Prinsessa on niin laiska.

Viimeinkin sain valkaistua myös käsipyyhkeet, joihin joku jälkeläisistäni on pyyhkinyt puoliksi pestyjä käsiään. Loppukykkähän kätevästi lähtee vitivalkoiseen pyyhkimällä.

Karseet nää mun väsyt. Mikään uni ja lepo ei vissiin riitä. Olen ihan usvassa nytkin. Lapsukaiset nukkuu, pitäsköhän munkin...mut kuka sitten tekee kaiken tekemättömän. Pah.

Yks tyttö kai tulee tänään käymään, kun sillä on kaikki kynnet lähtenyt irti plops vaan. Mutkun ne ei lähde silleen. Täti tietää, ja täti myös tarkastaa. Kynsitädillä on erityistarkka silmä ja viimeksi se silmä näki kynsilevyssä repimisjäljen, mutta oli vaiti. Eikä se  vaikeneminen ollut viisasta kun nyt on kaikki kynnet lähteneet ihmeellisesti karkuun.

Äiti tulee illalla Hyvinkäältä tänne huomista varten. Minä menen keuhkojen toimintakokeeseen jälleen, ja siitä suoraan keuhkolääkärille. Ihan yksin. Taaskin yh pääsee olemaan villi ja vapaa.

Nyt soitan Estelinaan ja kysyn onko heillä cuttereita, kun koko Suomi tuntuu olevan tyhjä niistä. Ehkä pitäis soittaa Akillekin.Se vaatiikiin jo ponnisteluita.

Täällä käy laskurin mukaan joskus joku muukin kuin minä. Sanoisitte joskus jotain.